This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Tiia ja ratsastus

"Ratsastus on luonnonläheinen, tasa-arvoinen ja monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikille ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta." (www.ratsastus.fi/ratsastustietoa 23.4.2014)

Itse aloitin ratsastuksen harrastamisen noin viisivuotiaana. Ensimmäiset vuodet se oli ainoastaan ajanviettotapa, mutta muuttui nopeasti vakituiseksi harrastukseksi. Pian myös kilpailu tuli mukaan kuvioihin.

Ratsastus on hyvä harrastus, sitä voi harrastaa melkein kaikkialla, vuodenajasta riippumatta. Sitä voi myös harrastaa yksin tai ryhmässä, vapaa-ajan harrastuksena tai kilpailumielessä, mahdollisuudet ovat rajattomat! Toiminta hevosten kanssa kehittää ihmisen vastuuntuntoa ja opettaa toimimaan yhteistyössä eläinten kanssa (www.ratsastus.fi/ratsastustietoa 23.4.2014)

Oma kilpaurani on keskittynyt lähinnä kouluratsastukseen, ja olen kilpaillut lähinnä kansallisissa kilpailuissa HeC ja HeB tasolla. Toivoisin saavani lisää kokemusta HeB tasolla ja ehkä joskus nousemaan HeA tasolle.

 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

@mervikuismanen Eläimenä hevonen on suuri ja viisas, joka saatta reagoida nopeasti pienimpiinkin muutoksiin. Esimerkiksi pihalle laitettu uusi kukkaruukku saattaa aiheuttaa suuren reaktion hevosessa. Tässä tilanteessa kukkaruukun poistaminen ei välttämättä ole kuitenkaan oikea ratkaisu, sillä myös sekin saattaa aiheuttaa kummastusta suuren eläimen mielessä. Ja juuri tämän vuoksi periaatteessa eläin kuin eläin tulisi totuttaa mahdollisimman varhain muutoksiin ja uusiin asioihin, jottei myöhemmässä vaiheessa tulisi ongelmia täysin yllättävissä ja ennalta arvaamattomissa tilanteissa.

Mielestäni hevosten vertaaminen koiraan on vaikeaa. Koirat pyrkivät uteliaina tutkimaan uusia asioita, mutta hevonen saattaa saaliseläimenä paeta mitä tahansa asiaa jonka se kokee uhkaavana. Etukäteen ei myöskään pysty ennustamaan, minkä asian hevonen kokee mielenkiintoisena ja minkä vaarallisena.
Tiia   (30.04.2014 13:40)
  Reply

Hienoa, että pyrit myös kehittymään harrastuksessasi!

Miten kuvailisit hevosia eläiminä - verrattuna vaikkapa koiriin?
mervikuismanen   (28.04.2014 09:37)
  Reply

@marinashbib Kiitos kommentistasi ja on mukava kuulla että opit jotain uutta tekstistäni. Ja nuo HeC ja HeB lyhenteet joita et ymmärtänyt, ovat kouluratsastuksessa käytettäviä lyhenteitä jotka kuvaavat vaikeustasoa. Suomessa näitä luokkia on käytössä yhdeksän. Helpoimmasta vaikeimpaan lueteltuna luokat ovat Helppo C, Helppo B, Helppo A, Vaikea B ja Vaikea A. Kansainvälisellä tasolla on myös tasot Prix St Georges, Intermediaire I & II, Grand Prix ja Kür.
Ja hevosten hoitaminen on olennainen osa tätä lajia, joten siitä on periaateessa vain pidettävä jos aikoo harrastaa ratsastusta. Omasta mielestäni siinä ei ole mitään vikaa.
Tiia   (28.04.2014 09:20)
  Reply

Hyvin kerrottu sinun ratsastus harrastuksesta. Tiivis ja selkeää tekstiä. Tässä tulee asioita esille, mitä en ymmärrä tai ole ikinä kuullut. Mitä tarkoittaa HeC ja HeB ? Toivottavasti pääset HeA tasolle, tsemppiä kisoihin ja laitahan kuvia tänne.
Tykkäätkö myös hoitaa hevosia ?
marinashbib   (28.04.2014 08:39)
  Reply