This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Tiia ja asiakaspalvelu

Matkailualalla asiakaspalvelu on parhaimmillaan silloin, kun asiakaspalvelija nauttii työstään, ja haluaa tarjota asiakkaalle mieluisan kokemuksen aktiviteetin tai tapahtuman parissa.

Olen vuosien varrella saanut sekä hyvää että huonoa asiakaspalvelua. Huonona kokemuksena voisin mainita erään Eriksson -bussiyhtiön bussikuskin. Kuljin kesällä päivittäin bussilla töihin, mutta epäilen suuresti ettei hän osannut tehtäväänsä. Ensinäkin hänen ajotyylinsä oli järkyttävä, mitä itse pidän miltein itsestäänselvyytenä autonkuljettajan ammatille. Muutaman viikon kuljettuani kyseisellä bussilla, huomasin kuljettajan antavan minulle aina liian vähän vaihtorahoja takaisin. En kuitenkaan ehtinyt aamulla kiireessä sanomaan siitä, vaan päätin iltapäivällä töistä palatessani antaa hänelle puolestaan liian vähän rahaa maksuksi kotimatkastani. Suurista summista ei ollut kuitenkaan kyse, annoin ainoastaan muutaman kymmenen senttiä liian vähän, jolloin olisin voinut paikata virheeni sanomalla, että laskin väärin. Kuljettaja ei kuitenkaan koskaan huomannut asiaa, mikä edelleen hämmentää minua.

Hyviä kokemuksia asiakaspalvelusta minulla taas on monia. Esimerkiksi kesällä 2013 matkustin Pärnuun, ja Viking hotellissa oli uskomaton asiakaspalvelu. Jo saapuessamme hotellihuoneemme ikkuna oli rikki, joten kävelin takaisin aulaan ja kerroin asiasta. Kävi ilmi, ettei ikkuna ollut rikki, mutta sitä korjaamaan tullut henkilö vain nauroi erehdyksellemme. Ja hän nauroi koko lomamme ajan meille aina kun kävelimme aulan ohitse.

Omasta mielestäni minulla on hyvä kielitaito. Puhun äidinkielenäni sekä suomea että ruotsia, puhun myös päivittäin englantia, sillä minulla on monia ystäviä ulkomailla, joiden kanssa ainoa kieli on englanti. Puhun myös silloin tällöin saksaa, mutten osaa puhua sitä enää täydellisesti. Ymmärrän kaiken kuulemani, mutten välttämättä osaa vastata. Kielivarastooni tulee vielä espanjan kieli, sillä valitsin sen valinnaiseksi aineeksi kolmannelle opiskeluvuonnani.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Tiia   (21.05.2014 13:37)
  Reply

Hyvä!
mervikuismanen   (20.05.2014 18:44)
  Reply