This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Marina ja Studying

Pääsin Maunulan yhteiskoulusta 2008, peruskoulun jälkeen kävin neljä vuotta elämänkoulua ja töitä tehden. 2012 alotin Porvoon Amistossa matkailupalvelujen tuottajana. Olin ennustanunut opiskeluni juuri siten, miten uskoin niiden menevän eteenpäin. Ensimmäinen vuosi oli haastavin minulle, kaikki oli uutta ja oli paljon opittavaa lyhyessä ajassa, mutta onnistuin silti pääsemään toiselle luokalle. Haastavinta oli työskennellä ryhmässä. Olen oppinut tekemään asioita yksin enemmän, mutta onnistuin työskentelemään ryhmässä. Ensimmäisen vuoden aikana minulla oli paljon poissaoloja. Toisella luokalla minulla oli yli puolet vähemmän kuin ensimmäisellä luokalla. Onnistunut!

Meidän luokka on kuin suuri perhe, me autamme toisiamme tunneilla. Itselleni on tullut sellainen olo, että en halua, että kukaan jää jälkeen. Mieluiten autan luokkalaisiani sen minkä osaan, koska asiat voisivat olla myös toisinpäin, että tarvitsen heidän apuaan, ja onneksi tiedän, että kyllä omiin luokkalaisiin voi luottaa. Matta12 ei tue vain koulun asioissa, myös omassa henkilökohtaisessa elämässä. Matta12 pitää huolta omista luokkatovereista: jos joku oppilas on nukkumassa kotona, pyrkii melkein aina muutama soittamaan tytöille ja herättämään kouluun. Yritämme myös parhaamme antaa tunneilla työskentelyrauhan, koska se on myös toisen opiskelijan tukemista, kaikki eivät voi hälinässä työskennellä.

Eniten minua kiinnostaa opiskelussa tutkinto, uusien asioiden oppiminen. TIETO ON VALTAA! Jokainen kurssi koulussa on tärkeä ja kiinnostava. Eniten minua ovat motivoineet tunnit, jotka liittyvät minuun ja täällä maailmalla asumiseen. Minusta on kiinnostavaa tietää Suomen yhteiskunnasta ja koko maailmasta, se motivoikin tällä matkailualalla. Tottakai jokainen haluaa menestyä, kuten minäkin niin paljon, että voin raahautua joka päivä kouluun, vaikka nukkuisin ensimmäiset tunnit pommiin. Se on velvollisuus minun mielestä. Vanhemmillemme ja ennen kaikkea meille itsellemme! Ehdottamasti minua myös kiinnostaa kaikki aktiviteetit, joita meillä on ollut, ja mielestäni opetussunnitelmassa pitäisi olla enemmän liikuntaa ja koulut tekisivät enemmän yhteistyötä. Ja meillä olisi enemmän kansainvälisiä kontakteja, englanti on maailmanlaajuinen kieli ja sitä pitäisi opiskella enemmän kuin ruotsia. Se olisi todella kiinnostavaa.

Ennen kuin tulin Amiston ensimmäiselle luokalle, ajattelin, että kolme vuotta opiskelen ja se menee nopeasti. Tämän koulun aikana olen tutustunut ammattikorkeakoulu Haaga-Heliaan. Ehdottamasti tahtoisin toisen asteen tutkinnon jälkeen hakea Haaga-Helian englanninkieliselle linjalle, matkailualalle. Jos en pääse heti kun valmistun, niin yritän uudestaan ja uudestaan, että pääsen. Olemme kaikki samanarvoisia, miksi minä en voisi päästä jos monet muutkin pääsevät. I know I can do it!

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Oikeinkirjoituksesta:
- yhdyssanoja
- sanojen taivuttamista
- hiukan isoja kirjaimia
mervikuismanen   (11.05.2014 17:34)
  Reply

Olen pitänyt kaikista aktiviteeteista. Mieleeni jäi eniten melonta ja repoveden aktiviteetit.
marinashbib   (07.05.2014 18:05)
  Reply

Tuntuu että minulla on samanlainen kun sinulla eka vuosi meni vähän penkin alle ja nyt toisena vuonna poissaoloja on siis puolet vähemmän, jee ! Mistä aktiviteeteista olet pitänyt eniten ?
idapennanen   (07.05.2014 13:30)
  Reply