This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Siirin työkokemuksia

Ensimmäiset työkokemukseni olen saanut jo nuorena. Olen pienestä pitäen auttanut kotona kotitöissä ja ulkohommissa.

Yläasteella oli kaksi TET- harjoittelua. Ensimmäisen viiden päivän mittaisen työelämään tutustumisen vietin kaverini äidin päiväkodissa. Se oli hauskaa ja työ oli antoisaa. Siellä sain ensimmäisen oikean työkokemuksen. Sain vähän käsitystä siitä, millaista työnteko on. Yhdeksännellä luokalla olin kaksi viikkoa Keravan Prismassa. Olin keittiö- ja sisustusosastolla hyllyttämässä ja autoin asiakkaita tarvittaessa. Olin silloin vielä nuori ja kokematon, mutta tämäkin harjoittelu selvensi käsitystäni työnteosta. Työ oli aika puuduttavaa ja yksitoikkoista, mutta ainakin opin, ettei kauppa-ala ole minun juttuni.

Kesätöitä olen tehnyt peruskoulun jälkeen kaksi kesää. Molemmat kesät olen työskennellyt marjamyyjänä. Työtehtäväni oli asiakaspalvelu, marjojen myynti ja myyntitiskin puhtaanapito. Työ on ollut ihan kivaa, ja on ollut kiva ansaita itse rahaa.

Minulla ei oikeastaan ole unelma-ammattia. Olen kiinnostunut monesta alasta, joten en osaa vielä sanoa, mihin meinaan lähteä valmistumisen jälkeen. En edes tiedä vielä, menenkö jatko-opiskelemaan vai haenko töitä. Onneksi tässä on vielä vuosi aikaa miettiä, mitä haluaa tehdä, kun koulu loppuu. Tiedän, että saan hyvät paperit koulusta, joten periaatteessa vain taivas on rajana. Toisen opiskeluvuoden harjoittelusta jäi käteen se, että pidän lapsista ja heidän kanssaan leikkimisestä. Uskon, että sopisin myös työhön vaikkapa koulunkäyntiavustajana. Mutta aika näyttää, mitä kaikkea tulen elämässäni tekemään ja kokemaan. Avoin mielin ja hymyssä suin kohti tulevaisuutta!

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Hyvä asenne; mieli on tosiaankin hyvä pitää avoimena!
mervikuismanen   (20.05.2014 18:08)
  Reply