This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Ida ja lenkkeily

Harrastan lenkkeilyä, aloitin suunnilleen viisi vuotta sitten. aloitin ihan vain sen takia että kaipasin ulkoilmaa ja rakastan kulkea luonto reittejä ja nauttia auringon paisteesta. Hyödyn harrastuksestani siten että mieleni kevenee ja kaikki mikä stressaa unohtuu, tietenkin kuntokin nousee samalla.

"Tervehdys, reippaasti vaan lenkille, sillä lihasten kasvamisesta ei tavallisella liikkujalla ole pelkoa. Lenkkeily ja lihasten kestävyysharjoittelu kohentaa enemmän verenkiertoelimistöä ja lisää lihasten hiussuonitusta. Veri kiertää paremmin, kuona- aineet poistuvat, lihakset pumppaavat ja jäntevöityvät- eivät kasva kokoa. Painonhallinnan kannalta on hyvä, jos lihasten toimintakyky kohenee ja lihasmassa suhteessa rasvaan lisääntyy. Tämä näkyy sutjakoitumisena ja kiinteytymisenä. Lihakset ovat aktiivista kudosta, ne kuluttavat energiaa enemmän ja näin vastaisuudessakin on helpompi pitää painoa kurissa."( http://keventajat.fi/hyvinvointi/liikunta/lenkkeily-laihdutus)

Lenkkeilyä voidaan myös harrastaa käyttäyen vaikka rullaluistimia ja sauvoja, treenin kohentamiseksi. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Lenkkeily 23.4.2014)

 

1
Likers
siirikorhonen

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

@mervikuismanen en valitettavasti omista koiraa, koira on tietenkin mahtava lenkkeily kaveri. Toivottavasti tulevaisuudessa saisin oman karvaisen kaverin mukaani retkille.
idapennanen   (28.04.2014 09:44)
  Reply

@Tiia omia kokemuksia on oikeastaan eniten Veckjärven tien poluista ja humlan reiteistä.
idapennanen   (28.04.2014 09:42)
  Reply

@siirikorhonen aloittelevalle liikujalle suosittelen lyhyitä luonto polkuja ja oikeat lenkkarit. Ihminen voi itse vain kertoa mitä varusteita tuntee tarvitsevansa.
idapennanen   (28.04.2014 09:42)
  Reply

@marinashbib en ole kokeillut rullaluistimia taikka sauvoja, mutta olisi mielenkiintoista yrittää.
idapennanen   (28.04.2014 09:40)
  Reply

Olen samaa mieltä! Varsinkin ulkona liikkuminen keventää aina mieltä!

Oliko sinulla koiria? Liikutko niiden kanssa? Miten?
mervikuismanen   (28.04.2014 09:31)
  Reply

Hyvä ja monipuolisesti kirjoitettu teksti! Olet hyvin tuonut lenkkeilyn hyödyt esiin, mutta olet myös maininnut riittävästi faktoja. Olisin halunnut tietää hieman lisää omista kokemuksistasi lenkkeilyn suhteen, kuten esimerkiksi kuinka usein lenkkeilet. Tämä teksti sai kuitenkin myös minutkin kiinnostumaan lenkkeilystä entistä enemmän!
Tiia   (28.04.2014 08:39)
  Reply

Kivasti kirjoitettu teksti! Kirjoitat positiivisesti lenkkeilyn terveysvaikutuksista ja kuinka se vaikuttaa kehoon ja mieleen. Parannettavaa olisi ehkä oikeinkirjoituksessa, ole tarkkana yhdyssanoissa ja isoissa alkukirjaimissa. Olisi kiva tietää, minkälaisia vinkkejä antaisit aloittelevalle liikkujalle?
siirikorhonen   (28.04.2014 08:26)
  Reply

Ida kiva, että lenkkeilet se tekee hyvää sinulle. Olisit ehkä voinut kertoa omia kokemuksia lenkkeilystä. Oletko koskaan itse ajatellut käyttää rullaluistimia tai sauvoja treenin kohentamiseksi ?
marinashbib   (28.04.2014 08:24)
  Reply