This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Diem maailman toisella puolella

Saigon

Vietnam

 Vietnamin asukasluku on yli 91 miljoonaa ja se tekee siitä väestöltään maailman 14. suurimman maan. Liikenne on tupaten täynnä mopoja ja melua kuuluu kaiken aikaa. Oma mielipiteeni on, että liikkuminen autolla ei ollut kovin kannattavaa, ellet ollut lähtemässä jonnekin pidemmälle. Katuja katsellessa näkee ihmisten elintasojen ääripään. On äärimmäistä köyhyyttä ja rikkautta. Ilma on lämmintä ja hiostavaa, itse olen ollut Vietnamissa vain kun on ollut sadekausia. Yöelämä on ihanaa ja kaduilla on vilinää ja tapahtumaa. Koskaan ei tarvitse murehtia jos on nälkä, kaduilta saa vatsantäytettä kevyemmistä herkuista raskaampiin aterioihin.

 Olen kahdesti käynyt kotijuurillani Vietnamissa ja viimeisin reissuni oli vuonna 2006. Suurin syy lähteä Vietnamiin silloin oli, että enoni oli menossa naimisiin. Häät vietettiin siellä, koska hänen vaimonsa asui silloin vielä Vietnamissa. Lähes kaikki sukulaiset lähtivät silloin Vietnamiin viettämään häitä, mikä oli mahtavaa. Kulttuuria kunnioittaen häät vietettiin aamulla perinteisemmällä tavalla kansallispuvuissa. Sulhasen puolen sukulaiset lähtevät kulkemaan jonossa seurueessa kohti puolison vanhempien kotia lahjat mukana, missä vanhemmat ja puolisot tapaavat. Illalla vietettiin jatkojuhlia rennommalla meiningillä nykyaikaisemmissa juhlavaatteissa, mihin kuului 500 vierasta, paljon ruokaa, juotavaa ja esiintyjiä lavalla.

Itse Suomessa koko elämän eläneenä huomasin, että osasin arvostaa hiljaisuutta, mitä ei juuri Vietnamin kaupunginmelussa saanut. Tuli myös joka kerta ikävä ruisleipää ja maitoa. Osasin arvostaa Suomen turvallisuutta ja puhtautta enemmän. Kaduilla liikkui paljon varkaita, jotka osasivat olla röyhkeitä. Liikuin enimmäkseen kaupungissa ja harmitti, että en päässyt Nha Trangin kauniiseen kaupunkiin, missä on upeat vaaleat rannat.

 

Faktaa:

- pääkaupunki on Hanoi

- valuuttana on dong (VND) (10 euroa = n. 290 000 dongia

- pääuskontona vallitsee buddhalaisuus

- hintataso melko edullinen

- paljon temppeleitä

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vietnam

http://www.maailmanympäri.fi/aasia/vietnam-matkakohteena-suurkaupunkeja-ja-hienoja-hiekkarantoja/

Vietnamese wedding

Nha Trang

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Vielä muistutus lähdemerkinnöistä:

Merkitse lähde heti kappaleen perään ja lisää päivämäärä.
mervikuismanen   (22.05.2014 19:59)
  Reply

@mervikuismanen kiitoksia palautteestasi!
diemle   (21.05.2014 13:29)
  Reply

Todella mielenkiintoista! Hyvä ammatillinen ja muutenkin kypsä näkökulma!
mervikuismanen   (20.05.2014 17:35)
  Reply

@idapennanen Ajattelin käydä Nha Trangissa seuraavalla kerralla, kun menen Vietnamiin.
diemle   (30.04.2014 12:40)
  Reply

Ihana teksti oli kiva lukea häistä ja miten ne eroavat suomalaisista häistä niin paljon. Oletko ajattelut lähteä käymään Nha Trangissa ?
idapennanen   (30.04.2014 12:39)
  Reply