This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Marina & Bisnes

Työkokemusta minulla on kertynyt monta vuotta. Muistan kun olin vielä lapsi pääsin auttamaan siskoani jakaan lehtiä. Työ oli raskasta ja turhauttavaa, varsinkin kun ei ollut hissiä piti mennä kaikki portaat ylös ja kaiken päälle yli puolella lukee ovessa "ei mainoksia, kiitos".

Meillä on myös ollu perheyritys 15 vuotta, elintarvikeliike, jossa käy enemmän ulkomaalaisia, koska liikke on halal-kauppa. Pääsin tekemään töitä sielläkin enemmän hyllyttämistä, siivoamista, välillä pääsin kokeilemaan kassapalvelua.

Ensimmäinen TET- työni oli ylä-asteella vuonna 2007. Olin kaksi viikkoa parturi-kampaamo Leylassa, työtehtäväni oli siivoaminen ja hiusvärien sekoittaminen.

Olen kokeillut myös puhelinhaastattelua IROResearchissä, Irossa olin vain muutaman viikon kokeilemassa, siitä sai pientä taskurahaa.

Vuonna 2012 pääsin Työvoimatoimiston kautta semmoiseen projektiin mukaan missä on työharjoittelupaikka, lätkä 2012 MM kisat, kesätyöpaikka ja lopuksi sai hakea uudestaan toiseen asteen tutkintoon. Harjoittelupaikkani oli Kallion sosiaalivirasto. Harjoitteluni kesti noin kaksi kuukautta, työtehtäväni oli toimeenpanoa valmiita päätöksiä ja maksaan vuokra- ja sähkölaskuja. Sen jälkeen kaksi viikkoa kestävä Lätkä MM kisa 2012, työtehtäväni oli VIP hospitality, eli lyhyesti ohjasin tärkeitä asiakkaita oikeisiin paikkoihin. Kisojen jälkeen sain kesätyöpaikan leikkipuisto mustopurosta, työtehtäväni oli leikkiä lasten kanssa, tiskaaminen, siivoaminen, lasten vanhempien kaa jutteleminen ja vahtia, ettei pikkulapset huku uima-altaaseen.

Muita työkokemuksia minulle on tullut Amiston työssäoppimisen kautta. Ensimmäisenä vuonna olin kaksi kuukautta Porvoon Kokonniemen laskettelukeskuksessa. Työtehtäväni oli asiakaspalvelua hisseillä. Kokonniemessä tajusin, että Porvoossa on paljon enemmän ruotsinkielisiä kuin suomenkielisiä. Tämän jälkeen menin kokeilemaan Pariisin Villessä hotelli työssäoppimista. Työ vaatii luonnetta ja paljon kärsivällisyyttä. En ehtinyt ollu kuin kaksi viikkoa siellä, koska totesimme yhdessä työnantajan kanssa, että tämä ei sovi minulle.

Toisena vuonna menin Lapin Muonioon työssäoppimaan. Harjoittelupaikkani oli Harriniva Oy, ja se kesti noin seitsämän viikkoa. Työtehtäväni oli leikkiä lasten kanssa tehdä pipareita heidän kanssa. Tein myös yhteistyötä joulupukin kanssa, pääsin näyttelemään tonttua ja viemään perheitä joulupukin luokse. Lapissa meillä oli kaksi harjoittelupaikkaa, toinen oli hotel Jeris. Jeriksellä pääsimme mukaan moottokelkkasafareille, porosafareille, hiihtämään ja pilkkimistä. Lappi oli paras työkokemus omalta alalta mitä on ollu. Oli jännittävää toimia apuoppaana, joka päivä oli erilaista, eri asiakkaita ja eri fiiliksellä.

TULEVAISUUDESSA TULEN HYÖTYMÄÄN JOKAISESTA TYÖSTÄ MITÄ OLEN TEHNYT!
laugh

 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Kiitos Mervi!
marinashbib   (21.05.2014 13:35)
  Reply

Loistavia iskulauseita!
mervikuismanen   (20.05.2014 18:05)
  Reply