This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Ronja ja TO-jaksot

Olen ollut neljässä paikassa työssäoppimassa viimeisen kahden vuoden aikana. Ensimmäisenä vuonna suoritin kaksi kuukautta asiakaspalvelua Tahko horse safaris / Tahko riding club nimisellä hevostallilla Tahkolla. Työtehtäviini kuului asiakkaiden ohjaus ja rahastus, issikkasafareiden opastus ja tallityöt. Tallilla oli myös toimiva majoitus. Siivosin huoneita, vastaanotin asiakkaita ja esittelin tilat. Työskentely tallilla oli minulle kuin unelma työ. Pääsi tekemisiin eläimien kanssa, sai raitista ulkoilmaa, ja työnteolla ei ollut sekunti aikataulua. Esimerkiksi aamulla pystyin nauttimaan kupin kahvia ennekuin aloin viemään hevosia ulos. Jokaisessa aiemmassa työssäni kaikki pitää tehdä juuri sillä sekunnilla ja silloin kun sanotaan, eikä se ole ikinä ollut minulle mieluisaa.

Seuraavaksi siirryin kahdeksi kuukaudeksi Viroon hoitamaan majoituspalveluiden työssäoppimista. Ensimmäisen puoliskon hoidin Tallinnassa von Stackelbergin hotellissa ja toisen puoliskon Vihulan kartanossa, joka sijaitsee Rakveren lähellä. Molemmissa töissä hoidin vastaanottoa, aamupalaa ja kerrospalveluita. Vihulassa pääsin lisäksi tarjoilemaan, hoitamaan kokouksien kahvitaukoja ja olin apuna erilaisissa tilaisuuksissa. Pääsääntöinen opiskelu kieleni molemmissa Unique hotelleissa oli englanti.

Ensimmäisen vuoden työssäoppimispaikoissa minut perehdytettiin todella huolellisesti ja sain paljon valtuuksia itselleni. Työkaverini olivat mahtavia joka ikisessä paikassa. Paremmista työssäoppimispaikoista en osaisi edes haaveilla.

Toisen vuoden työssäoppimisen teema oli ohjelmapalvelut. Minä ja Julia lähdimme Thaimaan Phukettiin työssäoppimaan First Buddy Divers nimiseen sukellusfirmaan. Työkaverit olivat aivan mahtavia ja eläminen Thaimaassa yksi parhaista ajoista elämässäni. Ainut miinus puoli löytyi kun meille kerrottiin, että immigration valvoo tarkasti ulkomaalta tulevia työntekijöitä ja tämän vuoksi emme voineet tehdä paljoakaan opastuksia sun muita töitä, joten pääsääntöisesti oleskelimme toimistolla tehden mitä ikinä sinäpäivänä ohjelmaan sattui. Toinen vaihtoehto oli tehdä etätöitä kotona. Toimistotöihin kuului muun muassa laskujen maksaminen, sähköposteihin vastaaminen ja kotisivujen teko. Toimin myös muutaman kerran Phiphi retkillä snorklausoppaana ja suoritin Open water diver- sukelluskurssin. Suunnittelimme ja toteutimme myös kidsclubin järjestettäväksi Arinara hotelliin, jota vedimme kolme kertaa viikossa. Lapset olivat ruotsalaisia, norjalaisia, suomalaisia ja venäläisiä. Arinara hotellissa pääsääntöinen työskentelykieli oli englanti. Thaimaassa tapahtui pieni käänne kun ajoin kotimatkallani kolarin ja jouduin paketteihin kahdeksi ja puoleksi viikoksi. Kolari oli kuitenkin vain pikku mutka matkassa. Työskentelin normaalisti toimistolla ja ravasin sairaalassa joka toinen päivä vaihtamassa siteitä uusiin. Ärsyyntymistä se minussa loi muuten, koska en voinut ajaa, olla auringossa, enkä uida. Siinä oli minulle aivan uusi tilanne, koska normaalisti olen tottunut viilettämään paikasta toiseen omin voimin. Kaverit auttoivat minua paljon jaksamaan pakettien kanssa ja istuivat yleensä iltaa grillipaikalla kanssani.

Jokainen työssäoppimispaikkani on ollut aivan huippu, vaikkakin Thaimaan paikkaan petyin hieman. Parempia paikkoja en olisi ikinä voinut löytää ja työssäoppimiset onkin olleet parasta opiskelussani tässä vaiheessa. Ensivuonna minulla ei ole työssäoppimista sillä se koostuu vapaavalintaisista aineista, ja olen saanut ne jo täyteen lukio kursseillani.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username