This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Ida ja matkailu

Olen matkustellut ikääni nähden jonkin verran. Olen käynyt pienempänä Virossa Latviassa Liettuassa ja Norjassa telttaretkillä. Kaupunki lomia on vain kolme eli Budapestissä (Unkari) ja Istanbulissa (Turkki) kuten myös Hollanti kylän nimeä en valitettavasti muista, Amsterdamissa kävin kyllä piipahtamassa. Rantalomilla mistä en sinänsä niin välitä, paikkoja joissa olen käynyt on Kultahietikko (Bulgaria) ja Alanya (Turkki).

Kaunein kaupunki jossa olen ollut on Budapesti. Siellä oli mielestäni ihania hirstoriallisia rakennuksia, kahvilat olivat hurmaavia ja ulkona oleva kylpylä oli aivan mahtava. Kylpylästä muistan sen verran kuinka altaassa oli shakkilautoja aseteltu ihmisille pelattavaksi. Itse pidän eniten kaupunkilomista, muistan kun menin isäni kanssa Bulgaariaan olimme varanneet viikon matkan ja tuntui että tylsistyimme rantaelämään kahden päivän sisällä. Halusimme lähteä viereiseen kaupunkiin Varnaan katselemaan historiallisia kirkkoja ja markkinoita. Harmiksemme kaupunki ei ollut niin täynnä nähtävää mitä olisimme toivoneet.

Tiedän kyllä kokemuksesta minne kannattaa mennä shoppailu lomalle nimittäin Amsterdamiin, kauppoja on pilvin pimein ja ne ovat uniikkeja. Kaikkein tärkein vetokohde taitaa olla Anne Frankin talo,itse en päässyt käymään sisällä turisti tungoksen takia.

Toinen hieno juttu mitä olen nähnyt on Istanbulissa,siellä oli eräänlainen akvedukti eli maan alainen vanha vesistöjärjestelmä. Paikka oli jo itsessään maaginen mutta paikka sisälti myös kreikkalaisesta mytologiasta tutun meduusan pään joka oli väärinpäin.

Ammatillista näkökulmaa en osaa oikein sanoa koska haluaisin päästä jollekkin aktiviteetti lomalle. Sitä kautta voisin varmaan kertoa siitä enemmän.

istanbul+joulukuu12+111.JPG

Kylpyl%E4+110487.jpg

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Olet päässyt matkustelemaan aika paljon!

Hienoa, että haluat tutustua kulttuuriin etkä vain lötkötellä uima-altaalla!
mervikuismanen   (20.05.2014 17:38)
  Reply

@siirikorhonen ehkä kuitenkin semmoisille ihmisille jotka arvostavat historiaa ja ovat kiinnostuneita kaupunkien antimista.
idapennanen   (07.05.2014 13:26)
  Reply

Kylläpä Budapesti kuulostaa kivalta! Olisi kiva itsekkin päästä käymään jossain muissakin kohteissa, kuin pelkästään aurinkorannoilla.
Kenelle suosittelisit Budapestiä? :)
siirikorhonen   (30.04.2014 12:48)
  Reply