This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Ronja & tanssi

Aloitin Show/Jazz- tanssin noin 10 vuotta sitten, jonka jälkeen olen laajentanut tanssitaustaani nykytanssiin, jazziin, reggaetoniin sekä dancehalliin. Tällä hetkellä olen painottunut niin taidetansseihin kuin katutansseihin. Lähimpänä sydäntäni on kuitenkin taidetannanssin eli esittävän tanssit eri muodot. Tulevaisuudessa haluan saada tanssista ammattini ja lähtökohtanani on hakea Helsingin Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun.

"Teatterikorkeakoulu on kansainvälistyvä esittävien taiteiden yliopisto, aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja taidealojensa rohkea ja jääräpäinen uudistaja. Esittäviin taiteisiin kuuluvat tanssi ja teatteri, valo- ja äänitaide ja niiden nykyiset sovellukset sekä uudet esittämisen muodot. Perustutkinto-opiskeluna Teatterikorkeakoulussa voi suorittaa kandidaatin ja maisterin tutkinnnon ja jatko-opiskelijana lisensiaatin tai tohtorintutkinnon. " (http://www.teak.fi/Opiskelu/Laitokset_ja_yksikot/Tanssitaiteen_laitos 28.04.2014 )

Teakki onkin ainut koulu suomessa jossa voi suorittaa ylempiä tanssin tutkintoja, joten lähes jokainen tanssija tulee jossain vaiheessa elämää hakemaan kyseiseen kouluun. Tämä tekee pyrkimisestä haastavampaa ja yleensä noin 1% pyrkineistä pääsee sisään kouluun. Tämä kasvattaa taistelutahtoani kehittyä tanssiana yhä taidokkaammaksi, että joku päivä unelmani käy toteen.(http://www.teak.fi/Opiskelu/Laitokset_ja_yksikot/Tanssitaiteen_laitos 28.04.2014 )

Tanssi on minulle kaikki kaikessa. Tanssi on minulle fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintaa ja se vaikuttaa kaikkiin aisteihin. Tanssin avulla voi karata todellisuutta, kehittää luovuuttaan ja sillä voi käsitellä tunteitaan eritavoin. Tärkeintä tanssissa on löytää oma tyyli ja tapa tuoda esiin itsensä. Tanssi on auttanut minua löytämään oman minäni ja se auttaa minua selviytymään jokapäiväisestä elämästäni. Tanssi on terapiaa.  Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten keräsin erilaisia kuvia, jotka avaavat ehkä sinullekkin näkemykseni tanssista.

 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Kiitos, hyvä että intohimoni näkyy ulospäin !
Olen ajatellut tanssista ammattiani ja seuraavaksi aionkin toteuttaa sen menemällä tanssitaiteen kansanopistoon jonka jälkeen haen TEAKkiin tanssilinjalle.
iyqwwqyi   (07.05.2014 13:20)
  Reply

Syvällinen ja kiinnostava teksti!

Näkee, että tanssi on intohimosi!

Haluaisitko, että tanssi olisi tulevaisuudessa ammattisi?
mervikuismanen   (07.05.2014 12:46)
  Reply