This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Ronja ja työt

Aloitin työskentelyn ehkä noin 14-vuotiaana. Silloin tein lapsenvahdin hommia ja siivosin äitini työkaverin kotia aina silloin tällöin Helsingissä. Olen myös puhdistanut Tirmo Bluesin aluetta festivaalin jälkeen. 16-vuotiaasta lähtien olen tehnyt töitä taukoamatta, arki-iltoina, viikonloppuina ja kesäisin vuoden ympäri.

Eneimmäisen pidempi aikaisen työpaikan sain noin 16-vuotiaana Suoramarkkinointi Mega Oy:ltä. Toiminimeni oli puhelinmyyjä ja soitin tarjouksia Suomeen, että Ruotsiin. Työ teki minusta päättäväisen ja kasvatti hermojani. Olin päättänyt, että töissä pitää olla, koska rahaa on jostain saatava. Se sai minut pysymään puhelinmyyjän työssä vuoden verran. Työ antoi myös ensimmäiset todelliset asiakaspalvelu taidot. 

Kuukauden verran työskentelin VN prosperolla. Työnkuvaani kuului varata Kirby-yhdistelmäkoneen esittelemiseksi asiakaskäyntejä suositusten, rekistereiden tai puhelinluetteloiden pohjalta. Työ antoi lisää asiakaspalvelu taustaa. 

Seuraavan työpaikan sain RAX pizza buffetista, jossa olin ollut TET:issä 2 viikkoa yhdeksännellä luokalla. Työtehtäviini kuului kassa, sali, buffet-pöydän kunnossapito, pizzojen ja muiden ruokien valmistus, punnitus, purkitus ja siivous. Tässä työssä piti olla viisi kättä käytössä taukoamatta, joten raxista sain matkaani hyvän paineensietokyvyn ja nopean työskentelytahdin työn laadusta tinkimättä. Raxissa työskentelin noin vuoden verran. Työ oli fyysisesti ja henkisesti hyvin raskasta.

Vaihdoin lennosta töihin Hesburgeriin, jossa olen tälläkin hetkellä töissä. Töihini kuuluu kassa, paisto ja siivous. Työ kasvattaa kärsivällisyyttä ja paineensieto kykyä, parantaa ongelmanratkaisu taitojani, opettaa työskentelemään tiuhaan tahtiin laadukkaasti. Työskentely on myös Hesburgerissa todella raskasta niin fyysisesti, kuin henkisestikkin. Työskentelyni Porvoon Hesburgerissa päättyy irtisanoutumiseeni tämän kuun lopussa, jolloin työsaldoa on kertynyt melkein kaksi vuotta. Hesburgerissa jaksaa työskennellä meidän mahtavan työporukan vuoksi. Tässä työpaikassa minulla on olleet parhaat työkaverit koskaan.

Kesäkuun alussa aloitan työskentelyn Haikon kartanossa, siellä työnkuvaani kuuluu ainakin aamupala, muu on vielä hieman auki. Tämä on opetus siitä, kuinka raskas työ palkitaan ja jokainen työkokemus on plussaa. Olen työskennellyt nuoresta lähtien huonoissa töissä huonolla palkalla ja nyt melkein parikymppisenä odotus palkitaan ja pääsen nousemaan asteen ylemmälle työportaalle.

 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Erinomainen asenne työntekoon!
mervikuismanen   (20.05.2014 17:59)
  Reply