This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Diemin opiskelu

Aloitin täällä POMO-talossa vuonna 2012 syksyllä, kun minut valittiin opiskelijaksi. Kesäloma meni jännittäen pääseekö tähän kouluun, missä nykyään opiskelen. Saapui kirje, jossa luki, että minut on valittu kouluun. Kun koulu oli lähestymässä, jännittihän se jonkin verran. Edessä oli uusi koulu, uudet kokemukset ja uudet ihmiset. Koulusta en tuntenut entuudestaan kuin muutamia ihmisiä.

Ensimmäiset kuukaudet menivät ihmetellessä uutta koulua ja opiskelun tavoitteita. Koulu tuntui virallisemmalta kuin aikaisemmin suoritettu yläaste. Tällä kertaa tuntui, että nyt opiskellaan tosissaan työelämää varten. Huomasin, että luokassamme on hyvin erilaisia ihmisiä. Kulttuurierojakin löytyi jonkin verran, mikä on vain positiivista matkailualalla. Opiskelu on tietysti hyvin matkailupainotteista. Tuntui, että jokainen aine liittyi jollain tavalla matkailuun.

Meillä oli melko hyvä ryhmähenki ensimmäisenä vuotena heti ryhmäytymispäivästä, kun oli erilaisia kisoja luokkien välillä. Luokka on muuttanut muotoaan ensimmäisestä vuodesta. Osa on tullut ja mennyt, osa opiskelee vieläkin luokalla. Nyt toisena vuotena huomaa, että on vahvoja persoonia ja konflikteja tulee välillä väkisin, kun näemme päivittäin. Työssäoppimiset ovat opettaneet paljon tästä alasta ja saanut miettimään, millaista työtä voisin tehdä ja mitä en haluaisi. Meillä on myös ollut luonteeltaan hyvin erilaisia luokanohjaajia, mikä on vaikuttanut opiskelumotivaatioon omasta mielestäni.

Tarkoituksenani on valmistua koulusta ajallaan keväällä 2015 - ja olen varma, että kaikki menee hyvin. En ole vielä täysin varma, mitä aion tehdä valmistumisen jälkeen. Olisin kiinnostunut opiskelemaan toista alaa tai jatkamaan korkeammalle. Toisaalta välivuosikin kuulostaa hyvältä, jos töitä löytyisi sopivasti. Vielä ei ole mikään varmaa, mutta sen näkee ajan myötä.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

@mervikuismanen Teksti on nyt korjattu oikein.
diemle   (21.05.2014 13:29)
  Reply

Oikeinkirjoituksessa on vain hiukan korjattavaa.
mervikuismanen   (11.05.2014 17:47)
  Reply

@mervikuismanen Näin ensimmäisenä minulla tulee mieleen ruokailun järjestäminen -kurssi. Siellä kaikki ovat hassuissa vaatteissa ja siellä työskenteleminen on yhtä sählinkiä. Kaikki aina etsivät välineitä, eivätkä tiedä, miten laitteet siellä toimivat.

Minusta on myös hauskaa, että emme aina opiskele vain luokassa. On mukavaa, että olemme Tuulan kanssa ohjelmapalvelussa olleet myös ulkona kokeilemassa ulkoaktiviteetteja.
diemle   (30.04.2014 13:40)
  Reply

Mitkä ovat olleet mielestäsi kohokohtia opiskelussa? Kerro esimerkkejä!
mervikuismanen   (30.04.2014 13:34)
  Reply