This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Diem ja työssäoppimiset

 Ensimmäisen ja toisen vuoden työssäoppimisia on vaikea verrata, koska molemmat olivat aiheeltaan hyvin erilaisia. Koen kuitenkin, että kaikki työkokemukset ovat antaneet paljon työkokemusta ja silmäni ovat avartuneet tosielämään monen asian kohdalla. Koen, että saan enemmän ammatillista työkokemusta kuin pelkän lukion käyneet. Saamme ammattikoulussa hyvät valmiudet työelämään ja mielestäni matkailuala on hyödyllinen monella saralla. Olen mielestäni ehkä vielä hieman ujonpuoleinen työelämässä, mutta iän myötä uskon, että se ei ole niin iso ongelma ja se on toisaalta kuuluu persoonaani. Minulla on kuitenkin muita hyviä puolia työntekijänä, joista koen olevan hyötyä. Olen ahkera, tunnollinen, positiivinen ja pyrin olemaan aina ajoissa.

Olen omasta mielestäni suorittanut jokaisen työssäoppimisen kunniakkaasti loppuun asti, koska vihaan itselläni luovuttamista. Aina ei ole ollut helppoa, mutta olen aina psyykannut itseäni loppuun saakka ja se tuntuu lopussa mahtavalta. Haasteita ovat olleet kielenkäyttö, mutta eihän sitä puhumatta opi. Tuntuu tietysti myös aina mukavalta, kun saa positiivista palautetta työntekijöiltä ja asiakkailta.

Alla vertailen hieman ensimmäisen ja toisen vuoden työssäoppimisia.

 

Ensimmäinen vuosi:

+ Kokemusta karttui ja kaikki oli uutta

+ Kielten käyttö

- Työssäoppimiset olivat lähellä kotia, joten en päässyt näkemään 'ulkomaailmaa'

 

Toinen vuosi:

+ Kauemmas työssäoppimaan ja näkemään uusia paikkoja

+ Kielten käyttö

- Koti-ikävä silloin tällöin

- Perehdytystä ei ollut tarpeeksi

 

Jos kolmantena vuonna suoritan työssäoppimisen, saan aika vapaasti lähteä valitsemaan paikkaa minne hakea. En ole vielä pahemmin miettinyt asiaa, toisaalta kiinnostaisi lähteä ulkomaille, mutta kohde olisi vielä mysteeri. Ensi vuonna silmät avartuvat ehkä enemmän asian suhteen. Vielä en aiheesta jaksa murehtia.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

@mervikuismanen Kiitoksia!
diemle   (21.05.2014 13:30)
  Reply

Hyvä!
mervikuismanen   (20.05.2014 18:37)
  Reply