This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Ronja ja opiskelu

Toisen asteen opiskelun aloitin vuonna 2010 Linnankosken lukiossa. Yhdeksännellä luokalla yhteishaussa päädyin valitsemaan lukion ensimmäiseksi vaihtoehdoksi, sillä en tiennyt, mitä tulevaisuudeltani halusin. Matkailuala kiinnosti jo silloin, mutta paineen alla ajattelin, että saan kolme lisävuotta ajatellakseni, mitä oikeasti haluan.

Olin aina tiennyt, ettei lukio ole minulle se oikea vaihtoehto opiskella. Osaan olla hyvä koulussa jos haluan, mutta 75 minuuttia istuen ja muistiinpanoja kirjoitellen ei motivoinut korkeisiin arvosanoihin. Linnankosken lukiossa ihmiset olivat mielestäni kuin robotteja, kukaan ei puhunut kenellekään ja kaikki liikkuivat ohjelmoidusti luokasta toiseen, suorittaen. Neljännen jakson jälkeen päätin vaihtaa lukiota pienempään ja tiiviimpään yhteisöön, Askolan lukioon. Ajattelin, että tiiviimpi ryhmähenki saisi koulunkäyntini heräämään henkiin ja jaksaisin taas panostaa opiskeluun. Toisin kuitenkin kävi, ja koulunkäyntini pysyi samalla mallilla kuin aina ennenkin.

Olin jutellut muutaman ystäväni kanssa lukio-opiskelusta ja päätimme yhdessä vaihtaa koulua ammattiopistoon, alaan joka meitä kiinnostaa. Yhteishauissa hain matkailualalle, matkailupalveluiden tuottajaksi ja kauneusalalle, kosmetologiksi. Kesäkuussa sain kaksi kirjettä Amistolta, minut oli hyväksytty molempiin koulutusohjelmiin. Harkinnan jälkeen päädyin matkailualalle, alalle joka oli kiinnostanut minua jo yhdeksännellä luokalla.

Vuonna 2012 alkoi opiskelu porvoon POMO-talossa, matkailupalveluiden tuottajana. Otin itseäni alusta lähtien niskasta kiinni ja päätin, että tämä koulu käydään kunnialla loppuun. Opiskeluni onkin mennyt hyvin ja olen pitänyt enemmän tekevästä oppimistyylistä. Luokassamme on aina pientä eripuraa, mutta jaksamme kuitenkin aina kannustaa toisiamme jaksamaan. Työssäoppimiset ovat olleet minulle kohokohtia, silloin pääsee näkemään, millaista työskentely oikeilla kentillä on.

Minä en ole katunut, että vietin kaksi vuotta lukiossa ennen kuin saavuin Amistoon. Olen saanut lukion kautta paljon hyväksilukuja ja sainkin kuulla, että ensi vuonna opiskeluni päättyvät jo maaliskuun lopussa. Meillä on viimeisen vuoden huhti-toukokuussa työssäoppiminen, joka koostuu vapaavalintaisista aineista. Lukion kautta nämä kyseiset vapaavalintaiset aineet on jo suoritettu. Välillä Amistossa opiskelu tuntuu lastentarhassa leikkimiseltä, sillä onhan lukio-opiskelu paljon tarkempaa ja vaativampaa. Olen kuitenkin tyytyväinen valintaani ja aion pitää motivaationi korkealla valmistumiseen asti.

Tulevaisuuden suunnitelmani ovat silti avoinna. Minua kiinnostaa tanssi, teatteri, musiikki, matkailu, meikkaus ja maskeeraus ja media. Seuraavaksi olen ajatellut hakea tanssialalle ja nähdä, minne siipeni minut kantavat.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Oikeinkirjoituksesta:
- pilkut
- yhdysanat
- vain vähän muuta korjattavaa.
mervikuismanen   (07.05.2014 13:28)
  Reply