This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Satu ja itänaapuri

Olen koko ikäni matkustellut ympäri Suomea monissa eri kaupungeissa ja matkat ulottuvat Lapista Etelä-Suomeen. Vaikka olin nähnyt paljon Suomea ja käynyt monessa upeassa kaupungissa niin tuntui kuin se ei riittänyt.

Odotus palkittiin sillä ensimmäisen Suomen ulkopuolisen matkan tein elokuussa 2013 ja se kohdistui Venäjälle Pietariin. Lähdin sinne yhdessä isäni kanssa. Ajoimme Mikkelistä Pietariin ja matka kesti reilut 5 tuntia jos tullissa odotetun ajan laski mukaan. Yövyimme todella hienossa ja rauhallisessa hotellissa. Näin paljon hienoja paikkoja, sillä isäni ystävä Pietarista oli "oppaanamme" koko matkan ajan. Kulttuuri oli niin erilaista kuin Suomessa, ja taisi se kuuluisa 'kulttuurishokki' iskeä kun näki miten erilaista kaikki oli.

Vietimme yhden päivän ihan Pietarin keskustassa ja kävimme katsomassa monia nähtävyyksiä. En ehkä olisi nähnyt kaikkea sitä ilman isäni ystävää. Mutta täytyy kyllä sanoa, että ruoka ei ollut sellaista mitä kuvittelin. Aina en edes tiennyt mitä suuhuni laitoin, mutta alas se meni. Matkat kuljettiin usein kävellen ja jos jokin paikka oli kaukana, heiluteltiin kättä tien reunassa ja ei mennyt kauaa kun joku pysähtyi vanhalla ladallaan tienreunaan "taksiksi".

Venäjä on kaunis maa ja Pietari todella kaunis kaupunki. Suosittelen muitakin matkustamaan Venäjälle jos haluaa kokea jotain aivan uutta ja erilaista. Mutta myös aikamoista heittäytymistä ja uhkarohkeutta saa mukana olla, sillä välillä sattui niin omituisia asioita, että kuljin vain hiljaa porukan mukana.

Viimeisin matkani Venäjälle oli 2.-3.5. Lähdimme isäni kanssa Viipuriin ja yövyimme siellä vain yhden yön. Ensimmäinen hotelli oli täynnä voitonjuhlan takia, mutta onneksi saimme paikan lähellä olevasta hotellista. Kerran olen käynyt Viipurissa syömässä, mutta nyt sain tutustua paikkaan ihan kunnolla. Shoppailua ja nähtävyyksien kiertelyä. Tykkäsin Viipurista todella paljon, ja odotankin jo seuraavaa kertaa kun sinne menemme.

Jos et ole käynyt Venäjällä , mutta olet kiinnostunut lähtemään sinne niin suosittelen lämpimästi Pietaria ja Viipuria seuraavaksi matkakohteeksi juuri sinulle!

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Kiinnostavaa!

Tekstissäsi on hyvä ammatillinen ote!
mervikuismanen   (20.05.2014 17:30)
  Reply