This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Julian työssäoppimiset

Opiskeluuni kuuluu työssäoppiminen ja tähän mennessä olen niitä suorittanut kolmessa eri paikassa.

Ensimmäisenä vuonna oli neljä kuukautta putkeen työssäoppimista. Hieman pitkä aika mielestäni. Suoritin sen Sokos Hotel Tahkovuoressa ja Brunbergin makeismyymälässä.

Aloitin Sokos Hotelleilla. Minulla oli pari viikkoa lyhyempi jakso kuin muilla, koska hotelliin oli tulossa toinen harjoittelija ja kahta ei voinut olla samaan aikaan. Jakso meni ihan hyvin, töissä oli mukava olla ja työkaverit olivat kivoja. Ei mennyt kauaa kun opin käyttämään varausjärjestelmää ja hoitamaan aulabaaria, joten sain työskennellä hieman itsenäisemmin. En saanut tarpeeksi työvuoroja, joten tunteja jäi puuttumaan. Myös aamiaispalvelu ja kerrospalvelu jäi tekemättä silloisen opettajamme takia, joka sanoi, että pelkkä respatyöskentely riittää. Ei sille mitään enään voi, joten pakko vaan sulattaa se ja suorittaa kolmennella vuodella jakso loppuun.

Hotellin jälkeen menin työssäoppimaan Brunbergin myymälään Vanhaan Porvooseen. Tuotteet olivat onneksi minulle jo tuttuja, joten niitä ei tarvinnut ruveta opettelemaan. Kassakonekin oli tuttu ennestään. Pääosin toimin  kassalla, joten aika yksipuolista työtä oli, mutta ihan mukavaa. Jakso meni todella nopeasti ja sain siellä uusia ystäviäkin.

Toisella vuodella oli kahden kuukauden pituinen työssäoppimisjakso, jonka suoritin Thaimaassa sukellusfirma Firt Buddy Diversissa. Kun saavuttiin Ronjan kanssa sinne saimme kuulla, mikä tilanne Thaimaassa oli, eli emme siis saaneet tehdä niitä töitä mitä sinne menimme tekemään. Joten työmme koostui lähinnä toimistotöistä, jota emme todellakaan olisi halunnut. Muutamalle snorklausretkelle pääsimme mukaan ja ne olivatkin aivan huippuja! Tyän ohella pääsimme myös tutustumaan Thaimaaseen. Rannat, markkinat ja ravintolat tuli moneen kertaan käytyä läpi.

Ensivuoden työssäoppiminen ei ole pakollinen vaan kostuu 10 valinnaisesta kurssista, mutta minun on tehtävä jossain hotellissa aamupalapalvelut ja kerrospalvelut. Ehkä lähden ulkomaille, ehkä jään tänne, ei vielä tiedä.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Miten arvioisit itseäsi matkailualan työntekijänä tällä hetkellä?
mervikuismanen   (20.05.2014 18:30)
  Reply