This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Siirin työssäoppimiset

Yläasteen jälkeen aloitin koulun Porvoossa matkailualalla. Jokaiseen opiskeluvuoteen sisältyy työssäoppiminen. Ensimmäisenä vuotena harjoittelu kesti neljä kuukautta. Tämän neljä kuukautta työskentelin Riihimäellä Scandic- hotellissa. Harjoittelu oli tosi pitkä, ehkä vähän liiankin pitkä suoraan peruskoulusta tulleelle. Mutta siitäkin selvittiin ja opin harjoittelun aikana tosi paljon. En kuitenkaan usko, että hotelli on tulevaisuuden työpaikkani.

Toisena opiskeluvuotena harjoittelu kesti kaksi kuukautta. Sen suoritin vanhalla ala-asteellani. Oli kiva palata vanhoille juurille ja samalla mieleen palautui kaikki vanhat leikit ja pelit, mitä on itse leikkinyt. Parasta harjoittelussa oli lapset. Koulu on pieni ja tiivis, joten kaikki tuntevat toisensa. Minutkin otettiin avosylin vastaan ja toivotettiin tervetulleeksi. Harjoittelusta jäi positiivinen kuva. Tämä toisen vuoden työssäoppiminen oli parempi kuin ensimmäinen. Työilmapiiri oli tosi mukava ja viihdyin tosi hyvin.

Työntekijänä olen reipas ja omatoiminen. Minua on aina kehuttu ahkeraksi. Tiedän, että asenteeni työntekoon on hyvä ja hoidan työni tunnollisesti.

Kolmannen vuoden työssäoppimiselta odotan uusia kokemuksia. Suunnitelmissani on lähteä Portugaliin Idan kanssa. En ole ikinä käynyt yksin ulkomailla, joten odotan reissua innolla.

Minulla ei oikeastaan ole unelma-ammattia. Olen kiinnostunut monesta alasta, joten en osaa vielä sanoa, mihin meinaan lähteä valmistumisen jälkeen. En edes tiedä vielä, menenkö jatko-opiskelemaan vai haenko töitä. Onneksi tässä on vielä vuosi aikaa miettiä, mitä haluaa tehdä, kun koulu loppuu. Tiedän, että saan hyvät paperit koulusta, joten periaatteessa vain taivas on rajana. Toisen opiskeluvuoden harjoittelusta jäi käteen se, että pidän lapsista ja heidän kanssaan leikkimisestä. Uskon, että sopisin myös työhön vaikkapa koulunkäyntiavustajana. Mutta aika näyttää, mitä kaikkea tulen elämässäni tekemään ja kokemaan. Avoin mielin ja hymyssä suin kohti tulevaisuutta!

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Hienoa!
mervikuismanen   (20.05.2014 18:36)
  Reply