This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Ronja ja maailma

Olen matkaillut suhteellisen paljon ikääni nähden. Suomea olemme kiertäneet maat ja mannut perheeni kanssa, niin veneellä kuin autolla. Olemme retkeilleet, yöpyneet hotellissa, saarissa, vuokramökeissä kuin omalla mökilläkin. Meillä on oma purjevene ja tapana on ollut lähteä ainakin kolmeksi viikoksi saaristoon. Purjeveneemme on avomeri kelpoinen joten muutaman kerran olemme menneet Viroon. Nykyään en ole enää niin pitkää aikaa mukana matkassa, mutta joka kesä tarkoituksena on kuitenkin lähteä edes viikonlopuksi saareen. Rakastan suomen saaristoa !

Lapissa olen myös ollut monen monta kertaa, niin perheeni kanssa kuin kaveriporukalla. Olemme vaeltaneet, lasketelleet, juhlineet, hiihtäneet matkan tarkoituksesta riippuen. Teimme  kuudennella luokalla luokkaretken Lappiin, missä laskettelimme, kävimme poroajelulla, hioimme omat korukivet ja teimme lumikenkä retken. Viime kertainen reissu oli kaveriporukalla Rukalle viettämään uuttavuotta 2013. 

Retkiä ympäri suomea on kertynyt lukuisia,niin perhelomia, extempore matkoja kaveriporukalla, festareita kuin mökkireissuja. Ympäri Viroa olemme kiertäneet monta kesää perheeni kanssa, kun olin nuorempi. Olemme menneet laivalla viron puolelle, ja jatkaneet matkaa autolla yöpyen erilaisissa mökeissä ja telttailualueilla. Saaremaa ja Hiiumaa on tullut myös hyvin tutuksi. Risteilyitä Viroon ja Ruotsiin on tehty niin paljon, etten pysy enää laskuissa mukana. Olemme menneet perheen kanssa risteilylle, ja hotelleihin Ruotsiin kuin Viroonkin, mutta eniten kassaan on kertynyt 22 tunnin bileristeilyitä viroon. On ollut ykkösristeilyitä, vanhojen risteilyitä, kakkosristeilyitä, risteilyitä kaveriporukalla ja niin edespäin.

Ensimmäisen kerran lämpimään matkustin 15 -vuotiaana parhaan ystäväni ja hänen isänsä kanssa. Matkan kohteena oli Bulgarian Sunny Beach. Otimme aurinkoa, shoppailimme, tutustuimme eri kulttuurikohteisiin, juhlimme ja nautimme olosta. Pidin Bulgariasta, sillä siellä oli halpaa, lämmintä ja lyhyt lentomatka. Olenkin ajatellut lähteä Sunny Beachille uudestaan kaveriporukalla lähitulevaisuudessa. Ensimmäisen kunnon ulkomaanmatkani jälkeen olenkin käynyt perheeni kanssa Turkin Alanyassa, kavereideni kanssa Espanjan Torremolinoksessa ja viime joulukuussa lähdinkin luokkakaverini Julian kanssa työssäoppimaan kahdeksi kuukaudeksi Thaimaan Phukettiin. Matka oli hyvin antoisa ja paikasta tulikin minulle kuin toinen koti. Seuraavaksi olen ajatellut lähteä viettämään ensi elokuussa 20 -vuotis syntymäpäiviäni jonnekkin ulkomaan kohteeseen.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Kiitos paljon ! @mervikuismanen
iyqwwqyi   (21.05.2014 13:32)
  Reply

Monipuolisia matkakokemuksia! Hienoa, että "lähikohteetkin" ovat tulleet sinulle tutuiksi!
mervikuismanen   (20.05.2014 17:22)
  Reply