This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Siiri ja asiakaspalvelu

Palvelualoilla asiakaspalvelu on tärkeässä roolissa. Jos asiakkaat eivät ole tyytyväisiä palveluun, he tuskin tulevat takaisin. Hyvä asiakaspalvelu on rentoa, asiantuntevaa ja ystävällistä. Asiakkaat luottavat ammattilaisiin ja on tärkeää, että heihin voi luottaa.

Olen huomannut, että kiinnitän itse nykyään paljon huomiota siihen, millaista asiakaspalvelua saan esimerkiksi kaupassa, koska siitä on puhuttu koulussa niin paljon. En koskaan sano sitä ääneen, mutta mietin sitä mielessäni, jos minua ei vaikkapa tervehditä kaupan kassalla tai bussiin astuessa. On tärkeää antaa hyvä ensivaikutelma, ja minun mielestäni vaikutelma on huono, jos kukaan ei edes vaivaudu tervehtimään.

Asiakaspalvelu voi olla myös yli innokasta. Kerran ollessani vaatekaupassa sovittamassa vaatteita, kaupan myyjä tuli vähän väliä kurkkimaan sovitusverhon taakse, että onko koko varmasti hyvä ja haluanko jotain vaatteita lisää. Tiedän, että myyjä tarkoitti pelkkää hyvää, mutta mielestäni se meni vähän yli.

Jos mietin itseäni asiakaspalvelijana, olen mielestäni ihan kohtalainen. Tiedän, että minulla on vielä paljon opittavaa ja on asioita, joita voin kehittää itsessäni. Minun on saatava lisää varmuutta asiakkaiden palvelemiseen, mutta työkokemusta ja varmuutta tulee sitten iän myötä. Kielitaitoni on ihan hyvä. Pärjään englannin kielellä arkisissa keskustelutilanteissa. Ruotsia haluaisin osata paremmin. En ole oikein ikinä oppinut vaikka, vaikka olen opiskellut sitä koko yläasteen ajan.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Hyvä!
mervikuismanen   (20.05.2014 18:46)
  Reply